Fremme bærekraft og sikkerhet for GSK

BAKGRUNN

GlaxoSmithKline (GSK) er et globalt helsefirma som oppdager, utvikler og produserer legemidler, vaksiner og helseprodukter til forbrukere. Det er livsviktig å sørge for produktenes og prosessenes sikkerhet. Det er også avgjørende å maksimere den langsiktige effekten av å forbedre helsen verden over. Dette inkluderer et løfte om å redusere miljøbelastningen med 25 % innen 2030, kutte klimagassutslipp, redusere vannpåvirkningen og omdirigere avfall til fordelaktig bruk.

INNOVASJON

GSKs nettsteder må opprettholde spesifikke temperaturer for å kunne trygt produsere og oppbevare produkter. Dette innebærer at kjeler, kjøletårn, kjøl og andre temperaturrelaterte anlegg må fungere konsekvent, noe som ofte krever mye vann.


GSK baserer seg på Ecolab for å drive trygt og bærekraftig gjennom et partnerskap som begynte i 2005 med Nalco Water, et Ecolab-selskap. Per dags dato har GSK mer enn 130 3D TRASAR™-installasjoner over hele verden som overvåker vann i anleggene til enhver tid. Teknologien har gitt betydelige vann- og energisparing ved å redusere behovet for vedlikehold og ved å gjenbruke vann og optimalisere energibruken. Det oppnådde en pris for bærekraftleverandør fra GSK, hvor det ble berømmet som en løsning som «grep tak i karbonavtrykk og gjorde dristige strategiske endringer for å redusere påvirkningen nå og i fremtiden».


Ved å samle kompetansen fra divisjonene Nalco Water og Life Sciences, forbedret Ecolab rengjørings- og desinfeksjoneffektiviteten med Clean-in-Place- og Open-Plant Cleaning-løsningene, og bidro til å minimere risikoen for vannbårne patogener med sitt Legionella Risk Management Program.

INNVIRKNING

GSKs partnerskap med Ecolab har fremmet målet sitt om å redusere vann- og energibruk og klimagassutslipp. GSK reduserte også sitt faste avfall gjennom Ecolabs PORTA-FEED™-programmet, hvor det erstattet engangstromler i plast med gjenbrukbare bulkbeholdere i stål. Dette har redusert avfallshåndtering av kjemiske tromler med minst 80 % og forbedret sikkerheten ved å eliminere behovet for at GSK-medarbeidere må håndtere kjemikalier.

GSK case study eROI savings

Løsninger i fokus

•  3D TRASAR™-vannkontrollsteknologi

•  Risikostyring av Legionella

•  Clean-in-Place-rengjøringskjemikalier

•  Open-Plant Cleaning

•  Tjenester for forurensningskontroll

•  PORTA-FEED™ kjemisk leverings- og oppbevaringssystem